اخبار ما & بلاگ

مزایا و معایب بلوک هبلکس

مزایا و معایب بلوک هبلکس


مزایای بلوک هبلکس

مزایای بلوک هبلکس

از مهم‌ترین مزیت های بلوک هبلکس می‌توان به موارد ذیل اشاره کرد:

  1. کیفیت و دقت بالا
  2. سبک بودن هبلکس
  3. تنوع در اندازه‌ها
  4. مقاومت فشاری و استحکام بالا
  5. مواد تشکیل‌دهنده غیرآلی
  6. نصب راحت
  7. وجود عایق حرارتی و صوتی
  8. مقاومت بالا در برابر آتش
  9. سازگاری کامل با محیط‌ زیست
  10. افزایش سرعت ساختمان سازی
  11. مقاوم در برابر زمین‌لرزه
  12. مقاوم در برابر سرما و گرمای شدید
  13. نظم و یکنواختی در ساخت‌و‌ساز
  14. دوام بالا در برابر رطوبت
  15. کاهش ضایعات در فرآیند ساخت و ساز
  16. تضمین ایمنی و سلامت بلوک
  17. قابلیت استفاده چندوجهی
  18. طول عمر بالا
  19. هزینه حمل‌ونقل پایین

در ادامه به‌طور مبسوط به هریک از مزایای بلوک هبلکس خواهیم پرداخت.

۱. کیفیت و دقت بالا

بلوک‌های هبلکس به‌دلیل دقت و تلاش بسیار زیاد سازندگان آن در ابعاد دقیقی ساخته می‌شوند. همچنین سهولت در برش‌کاری آن نیز موجب شده تا درصورت نیاز سازندگان امکان برشکاری داشته باشند. ناگفته نماند که امکان کنترل کیفیت و تأمین استاندارد‌ها در پالت‌های هبلکس نیز به‌مراتب دقیق‌تر از سایر بلوک‌های ساختمانی است.

۲. سبک بودن هبلکس

ازآنجایی‌که بلوک‌های هبلکس به‌دلیل متخلخل بودن از سایر بلوک‌های ساختمانی مانند آجرهای سنتی و یا بلوک‌های بتنی سبک‌تر هستند مورد استقبال اغلب طراحان قرار گرفته‌اند. بلوک هبلکس با وزن تقریبی ۹ تا ۱۲ کیلوگرم به طراحان این امکان را می‌دهد تا سازه‌های بلندتری بسازند و همچنین ایده‌های خلاقانه‌ای را پیاده‌سازی کنند.

۳. تنوع در اندازه‌ها

تنوع در ابعاد بلوک هبلکس

وجود تنوع در اندازه‌های هبلکس کمک زیادی به رفع نیاز پروژه‌های ساختمانی می‌کند و امروزه به‌صورت گسترده در ساخت دال‌‌ها، دیوار‌ها و ساخت دیگر اجزای سازه مورد استفاده قرار می‌گیرد. در‎ ادامه اندازه بلوک‌های هبلکس را شرح خواهیم داد:

سایز بلوک‌های هبلکس

اندازه به میلی‌متر

هبلکس سایز ۱۰

۱۰*۲۵*۶۰

هبلکس سایز ۱۲

۱۲*۲۵*۶۰

هبلکس سایز ۱۵

۱۵*۲۵*۶۰

هبلکس سایز ۱۷

۱۷*۲۵*۶۰

هبلکس سایز ۲۰

۲۰*۲۵*۶۰

هبلکس سایز ۲۵

۲۵*۲۵*۶۰

هبلکس سایز ۳۰

۳۰*۲۵*۶۰

۴. مقاومت فشاری و استحکام بالا

بلوک‌های هبلکس با وجود وزن سبک و تخلخل زیادی که دارند؛ اما از استحکام مناسبی برخوردار هستند. همچنین اغلب آن‌ها مقاومت فشاری ۳-۴ نیوتن بر میلی‌متر مربع دارند. مقاومت فشاری این بلوک با بلوک‌های سنتی قابل قیاس بوده و همین مسئله موجب شده تا انواع بلوک‌های هبلکس با تمهیدات ویژه امکان استفاده برای دیوار‌های باربر و ساختمان‌‌های پیدار را داشته‌ باشند.

۵. مواد تشکیل‌دهنده غیرآلی

مواد تشکیل دهنده غیرآلی بلوک هبلکس

بلوک‌های هبلکس با وجود اینکه یک ماهیت غیرآلی دارند؛ اما می‌توان آن‌ها را ضدقارچ، حشره و کپک دانست و معمولاً از‌ نظر سازندگان استفاده از بلوک هبلکس در مناطقی که مستعد موریانه یا حشرات مخرب هستند، بهترین انتخاب است.

۶. نصب راحت

نصب بلوک‌های هبلکس بسیار آسان بوده و می‌توانید آن را به‌راحتی برش بدهید. ازآنجایی‌که سوراخ‌کاری آن نیز بی‌دردسر است، می‌توانید به نصب سیم‌های برق و لوله‌کشی نیز در بلوک‌های هبلکس بپردازید. استفاده از بلوک‌های هبلکس سرعت ساخت‌وساز‌ها را بیشتر کرده و از هزینه‌های اضافه‌شدۀ نیروی کار می‌کاهد.

۷. عایق حرارتی و صوتی

معمولاً ساختار‌هایی که با حباب هوا ایجاد می‌شوند، اغلب توان شکل‌گیری عایق حرارتی و صوتی بالایی دارند. وجود عایق‌های حرارتی ایده‌آل موجب می‌شود تا برای گرمایش و سرمایش ساختمان انرژی کمتری مصرف شود.

امروزه عایق صوتی نقشی حیاتی را در سازه‌ها ایفا می‌کند و ازآنجایی‌که بلوک‌های هبلکس در برابر صداهای بیرون عایق هستند، شما نیازی به صرف هزینه‌های کلان برای ایجاد دیوار عایق ندارید.

۸. مقاومت بالا در برابر آتش

مقاومت بالای بلوک هبلکس در برابر آتش

ازآنجایی‌که درجه تحمل حرارت در بلوک‌های هبلکس تقریباً ۱۶۰۰ درجه سانتی گراد است، می‌توان آن‌ها را از بهترین مصالح ساختمانی در برابر آتش دانست. همچنین این بلوک به‌دلیل مقاومت طولانی در دماهای بالا، ایمنی سازه را تا حد زیادی افزایش می‌دهد.

۹. سازگاری کامل با محیط‌ زیست

بلوک‌های هبلکس به‌دلیل مصرف انرژی و تولید زباله بسیار کم برای محیط‌ زیست خطرات کمتری دارند. این بلوک باعث بهبود بهره‌وری انرژی سازه می‌شود و این به‌معنای مصرف کمتر سوخت‌های مخرب برای گرمایش و سرمایش سازه‌های ساختمان است که تا حد زیادی اثرات مخرب زیست‌محیطی را کاهش می‌دهد.

۱۰. افزایش سرعت ساختمان‌سازی

یکی دیگر از مزایای بلوک هبلکس مربوط به افزایش سرعت در ساخت سازه است زیرا خریداران اغلب بلوک هبلکس را همراه چسب تهیه می‌کنند و با استفاده از آن‌ها اقدام به ساخت دیوار می‌کنند. وزن این بلوک موجب جابه‌جایی راحت آن‌ها شده و کارگران به‌سرعت می‌توانند پالت‌ها را جابه‌جا نمایند و به نقاط مورد نیاز خود برسانند. برای پروژه‌هایی که سرعت و کارآیی در کنار کیفیت اهمیت دارد، استفاده از بلوک‌های هبلکس بهترین گزینه محسوب می‌شود.

۱۱. مقاوم در برابر زمین‌لرزه

مقاومت بلوک هبلکس در برابر زمین لرزه

بلوک هبلکس به‌دلیل وزن سبک خود عملکرد لرزه‌ای قابل قبولی دارد و برای مناطق زلزله‌خیز قطعاً انتخابی ایده‌آل است. همچنین سبک بودن هبلکس به‌ بهبود عملکرد لرزه‌ای نیز کمک شایانی می‌کند.

۱۲. مقاوم در برابر سرما و گرمای شدید

ازآنجایی‌که بلوک‌های هبلکس در تغییرات دمایی منقبض و منبسط نمی‌شوند، می‌توانید با توجه به تغییرات اقلیم و امکان نوسانات شدید به این بلوک‌ها اعتماد کامل داشته‌ باشید.

۱۳. نظم و یکنواختی در ساخت‌و‌ساز

بلوک‌های هبلکس به‌خاطر برش‌های دقیقی که در آن‌ها ایجاد می‌شود، ابعادی یکنواخت و بدون درز و شکاف دارند و می‌توان با استفاده از آن‌ها به ساخت دیوار‌هایی فاقد درز و دقیقاً بر اساس نیاز نقشه پرداخت.

۱۴. دوام بالا در برابر رطوبت

دوام بالای بلوک هبلکس در برابر رطوبت

هبلکس را می‌توان ابزاری ایده‌آل برای مقابله با نشت رطوبت دانست؛ زیرا این بلوک جذب رطوبت بسیار پایینی دارد و امکان آسیب سازه از طریق رطوبت را تا حد زیادی کاهش می‌دهد.

۱۵. کاهش ضایعات در فرآیند ساخت‌و‌ساز

بلوک هبلکس را می‌توان از دسته مصالح ساختمانی با کمترین ضایعات دانست؛ زیرا با برش دقیق و ابعاد متنوعی که در کارخانه تولید می‌شود، حجم دورریز آن کاهش پیدا خواهد کرد.

۱۶. تضمین ایمنی و سلامت بلوک

تضمین ایمنی و سلامت بلوک هبلکس

تمام مواد به‌کاررفته در تولید هبلکس از استاندارد سلامت برخوردار هستند و هیچ‌گونه ماده سمی و مخربی در تولید این محصول به‌ کار گرفته نشده‌ است. به‌ همین خاطر می‌توان آن را از دسته مصالح ساختمانی ایمن و غیرسمی دانست که برای اغلب سازه‌های حساس مناسب است. همچنین هوایی که از این بلوک‌ها عبور می‌کند به‌خاطر عدم وجود مواد و گاز‌های سمی کاملاً سالم خواهد بود.

۱۷. قابلیت استفاده چند‌وجهی

یکی از مزیت‌های کاربردی بلوک‌های هبلکس مربوط به استفاده چند‌وجهی آن در تمامی زمینه‌های ساختمانی است. در واقع می‌توان از این بلوک علاوه بر دیوارچینی در زمینه پوشش‌دهی سقف‌ها و یا کف‌ سازه نیز استفاده کرد.

۱۸. طول عمر بالا

همان‌طور که متوجه شدید، جنس بلوک‌های هبلکس از مواد غیرآلی است و به‌خاطر مقاومت در برابر رطوبت و قارچ‌ها از طول عمر نسبتا بالایی برخوردار هستند. همچنین این بلوک از لحاظ مقاومت فشاری و تغییرات آب‌و‌هوایی عملکرد ایده‌آلی نیز از خود نشان می‌دهد.

۱۹. هزینه حمل‌و‌نقل پایین

هزینه حمل و نقل بلوک هبلکس پایین است

ازآنجایی‌که بلوک‌های هبلکس سبک وزن هستند برای پوشش‌دهی میزان مشخصی از دیوار وزن کمی از هبلکس‌ها مورد نیاز است و بنابراین ماشین‌های حمل بار کمتری برای تأمین مصالح نیاز هستند.

معایب بلوک‌های هبلکس

از شایع‌ترین معایب بلوک هبلکس می‌توان به‌ موارد ذیل اشاره کرد:

  1. تنوع رنگ محدود
  2. عدم تحمل هوای سرد
  3. امکان آسیب در جابه‌جایی
  4. کارکرد صعیف در برابر نویز ضربه‌ای
  5. گران بودن ابزار‌های برش هبلکس
  6. طولانی‌ بودن فرآیند تولید و اجرا
  7. بازیافت بسیار محدود
  8. حساس در برابر یخ‌زدگی
  9. خاصیت شکنندگی و تردی
  10. دسترسی محدود
  11. پایین بودن مقاومت کششی
  12. قیمت بالا
  13. هزینه حمل بالا در صورت بازنگرداندن پالت‌ها
  14. مقاومت پایین در برابر طوفان
  15. محدود بودن ظرفیت باربری
  16. پایداری کمتر نسبت به‌سایر مصالح ساختمانی

در ادامه به تفصیل هریک از معایب بلوک هبلکس را شرح خواهیم داد:

۱. تنوع رنگ محدود

بلوک‌های هبلکس دارای تنوع رنگ بسیار محدودی هستند و به همین خاطر نمی‌توان از لحاظ زیبایی‌شناسی حساب زیادی بر روی آن‌ها باز کرد و اغلب نهایت استفاده از آن به زمینه نازک‌کاری محدود خواهد شد.

۲. عدم تحمل هوای سرد

بلوک‌های هبلکس چنانچه در محیط‌های سرد قرار گیرند و هیچ مدیریت در کنترل شدت سرما وجود نداشته باشد، قطعاً دچار آسیب می‌شوند.

۳. امکان آسیب در حین جابه‌جایی

امکان آسیب بلوک هبلکس در حین جا به جایی

معمولاً بلوک‌های هبلکس در طول حمل‌و‌نقل و جابه‌جایی مستعد آسیب هستند و نسبت به بلوک‌های بتنی سنتی سریع‌تر صدمه می‌بینند.

۴. کارکرد ضعیف در برابر نویز ضربه‌ای

با وجود اینکه بلوک‌های هبلکس اغلب عایق صوتی خوبی را در برابر سر و صدای معلق در هوا ارائه می‌دهند؛ اما در مواردی ممکن است در برابر نویز‌های ضربه‌ای مؤثر عمل نکنند.

۵. گران بودن ابزار‌های برش هبلکس

فرآیند برش هبلکس نیازمند تیغه‌هایی است که برای پروژه‌های محدود خرید این تیغه‌ها به‌ نسبت هزینه ساخت را دو‌چندان می‌کند.

۶. طولانی بودن فرآیند تولید و اجرا

بلوک‌های هبلکس در مقایسه با تولید و اجرای سایر بلوک‌ها نیازمند زمان پخت طولانی‌تری هستند و همچنین برای آب‌بندی آن‌ها نیز زمان بیشتری نیاز است.

۷. بازیافت بسیار محدود

مسئله بازیافت مصالح هبلکس را می‌توان یکی دیگر از معایب بلوک‌های هبلکس دانست که در چندین سال اخیر تلاش‌هایی برای یافتن راه‌های بیشتر برای بازیافت آن صورت گرفته است.

۸. حساس در برابر یخ‌زدگی

حساسیت بلوک هبلکس در برابر یخزدگی

چنانچه بلوک‌های هبلکس در هوای بسیار سرد به‌درستی مدیریت و محافظت نشوند، قطعاً در چرخه‌های انجماد و ذوب در معرض آسیب خواهند بود.

۹. خاصیت شکنندگی و تردی

یکی از مهم‌ترین معایب هبلکس مربوط به خاصیت شکنندگی و ترد بودن آن است که معمولاً در حین حمل خود را نشان می‌دهد. امروزه برای کاهش میزان بلوک‌های شکسته در طول حمل‌ونقل از پالت‌های ویژه‌ای استفاده می‌شود که در حین بارگیری و جابه‌جایی بایستی مراقبت شوند.

۱۰. دسترسی محدود

درحال‌حاضر کارخانه‌های هبلکس در تمام نقاط جهان شروع به فعالیت نکرده‌اند و این دسترسی محدود را می‌توان یکی دیگر از معایب هبلکس در نظر گرفت.

۱۱. پایین بودن مقاومت کششی

هبلکس‌ها در مقایسه با سایر بلوک‌های ساختمانی از استحکام کششی پایینی برخوردار هستند که این مسئله می‌تواند استفاده از آن را در زمینه‌های مختلف تا اندازه‌ای محدود کند.

نتیجه‌گیری

سبک بودن یکی از خصوصیات اصلی بلوک‌های هبلکس است؛ به همین دلیل استفاده از آن محبوبیت زیادی پیدا کرده است. با وجود اینکه هبلکس‌ها مقاومت نسبتاً خوبی دارند؛ اما نسبت به مصالحی مانند سنگ و آجر ضعیف‌تر هستند و این مسئله را می‌توان یکی از معایب اصلی در بلوک‌های هبلکس دانست.

گروه پایدار ساخت دژآوه این افتخار را دارد که به‌عنوان مرجع قیمت و نمایندگی فروش بلوک های سبک هبلکس اردکان در خدمت شما عزیزان است. برای کسب اطلاعات بیشتر دراین‌زمینه و اطلاع از قیمت‌ها می‌توانید از طریق شماره‌ تلفن 09120181231 با کارشناسان گروه دژآوه در تماس باشید.

کامنت0

کامنت بگزارید