
معرفی بلوک هبلکس
بلوک هبلکس (Hebelex یا Heblex) که به آن بلوک AAC و یا بلوک سبک اتوکلاو شده نیز گفته میشود، یک نوع بلوک بتنی سبک است. که در صنعت ساختمانسازی مدرن جایگاه ویژهای دارد و امروزه از مصالح بسیار پرطرفدار و مقرون به صرفه در ساخت و ساز محسوب میشود.
این بلوک سبک که در دنیا به نام بلوک AAC شهرت دارد، از عبارت Autoclave Aerated Concrete برگرفته شده که به معنای بلوک سبک بتنی هوادار اتوکلاو شده یا بتن هوادار اتوکلاوی است.
این بتن دارای تخلخل بوده و یا سطح ناپیوسته دارد و برای ساخت آن از ترکیبی از سیمان، آهک، سیلیس، گچ، پودر آلومینیوم و آب استفاده شده است.
در حال حاضر از بلوکهای هبلکس در ساختمان سازی و دیوارچینی استفادههای فراوانی به عمل میآید. به همین دلیل در این مقاله از مجله دژآوه
بلوک هبلکس (Hebelex یا Heblex) که به آن بلوک AAC و یا بلوک سبک اتوکلاو شده نیز گفته میشود، یک نوع بلوک بتنی سبک است. که در صنعت ساختمانسازی مدرن جایگاه ویژهای دارد و امروزه از مصالح بسیار پرطرفدار و مقرون به صرفه در ساخت و ساز محسوب میشود.
این بلوک سبک که در دنیا به نام بلوک AAC شهرت دارد، از عبارت Autoclave Aerated Concrete برگرفته شده که به معنای بلوک سبک بتنی هوادار اتوکلاو شده یا بتن هوادار اتوکلاوی است.
این بتن دارای تخلخل بوده و یا سطح ناپیوسته دارد و برای ساخت آن از ترکیبی از سیمان، آهک، سیلیس، گچ، پودر آلومینیوم و آب استفاده شده است.
در حال حاضر از بلوکهای هبلکس در ساختمان سازی و دیوارچینی استفادههای فراوانی به عمل میآید. به همین دلیل در این مقاله از مجله دژآوه، به معرفی کامل و جامع این محصول خواهیم پرداخت و هر آنچه درباره بلوک هبلکس لازم است بدانید را مرور و بررسی خواهیم کرد. پس اگر شما هم به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه هستید با ما همراه باشید.
آنچه در این مقاله میخوانید:
بلوک هبلکس چیست؟
بلوک هبلکس به یک نوع بلوک ساختمانی پرکاربرد گفته میشود. در ساختار این محصول از مقدار زیادی هوا استفاده شده و به همین دلیل وزن سبکی دارد.
فرایند ساخت بلوکهای هبلکس و یا بلوک AAC نسبت به دیگر بلوکهای ساختمانی متفاوت است. چرا که در حالت معمول این محصولات را با کمک دستگاههایی به نام اتوکلاو میسازند و آنها را تحت فشار و دمای بالایی قرار میدهند.
بلوک سبک اتوکلاو شده از مقاومت بسیار بالایی برخوردار شده و به علت داشتن خواص و ویژگیهای منحصر به فرد در ساختمانهای تجاری و مسکونی موارد استفاده فراوانی دارد.
این نوع بلوکها علاوه بر برخورداری از وزن سبک، ساختار بازیافت پذیری هم داشته و به دلیل عایق بودن در برابر دما و حرارت، رطوبت، صوت و آتشپادی، محبوب و پرطرفدار هستند. یکی دیگر از مهمترین ویژگیهای بلوکهای هبلکس مقاومت بسیار بالا در برابر زلزله است.
تاریخچه بلوک AAC
اختراع بلوک سبک اتوکلاو شده (AAC) به سال ۱۹۲۴ میلادی و دکتر اکسل اریکسون، معمار و استاد سوئدی، نسبت داده میشود.
دکتر اریکسون در حین انجام تحقیقات خود بر روی بتن، به دنبال راهی برای تولید مادهای سبکتر و عایقتر بود. او با مخلوط کردن ماسه، آهک، سیمان و پودر آلومینیوم و سپس قرار دادن این مخلوط در معرض بخار آب تحت فشار بالا، موفق به تولید بلوکی شد که دارای ویژگیهای مورد نظر او بود.
در حدود سال 1943 میلادی یک پیمانکار ساختمانی آلمانی به نام جوزف هبل، روش تولید بلوک AAC را مکانیزه کرد. او همچنین با افزودن آرماتور، مقاومت بلوک تولید شده را افزایش داد. بلوکی که از طریق این فرآیند، تولید میشد، بسیار سبک و مقاوم بود و موجب علاقمندی بسیاری از مهندسان معمار و مجریان ساختمانی به آن شد. افزایش شهرت بلوکهای تولید شده توسط هبل، باعث شد بسیاری از فعالان بخش ساختمان، بلوک AAC را با نام هبلکس بشناسند.
بلوکهای هبلکس به سرعت در سراسر اروپا محبوبیت پیدا کردند و در دهههای ۱۹۵۰ و ۱۹۶۰ به آمریکای شمالی نیز راه یافتند. افزایش علاقمندی به این بلوک و افزایش تقاضا برای استفاده از آن، باعث شد که تا سال ۱۹۹۸ میلادی، ۱۵۰ واحد تولیدی با ظرفیت ۵۰ میلیون متر مکعب در سراسر دنیا احداث شود.
برندهای Ytong، HEBEL، Siporex، H+H Celcon و Solbet از مشهورترین برندهای تولید کننده بلوک AAC در سطح جهان هستند.
تاریخچه بلوک هبلکس (AAC) در ایران
فناوری نوین بتن سبک اتوکلاو شده (AAC) یا همان بلوک هبلکس در دهه 50 شمسی، با ورود دو شرکت پیشرو ایرانی به نامهای شرکت فرآسا (فرآورده های ساختمانی) در آبیک و شرکت بنای سبک در ورامین به صنعت ساختمانسازی کشور معرفی شد. این دو شرکت به ترتیب توسط مرحوم حسن هاشمی و مرحوم علی اکبر بجستانی مقدم، با هدف ارتقاء کیفیت و بهرهوری در صنعت ساخت و ساز و تولید این محصول نوآورانه تأسیس شده بودند.
همزمان با ورود این فناوری به ایران، موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران نیز با تدوین استانداردهای دقیق و جامع، زیرساختهای لازم برای تولید و کنترل کیفیت محصولات AAC را فراهم آورد. همچنین، قرارداد خرید تجهیزات و احداث دو کارخانه بزرگ در شهرهای مشهد و شیراز با یک شرکت سوئدی منعقد شد. اما با وقوع انقلاب اسلامی، اجرای این پروژهها متوقف گردید و صنعت AAC در ایران با رکودی طولانی مواجه شد.
دلایل اصلی این رکود را میتوان در نیاز به سرمایهگذاری اولیه بالا، پیچیدگی تکنولوژی تولید AAC و عدم اولویتبندی دولت به موضوع صرفهجویی انرژی در سالهای پس از انقلاب جستجو کرد. با این حال، با تغییر رویکرد دولت و تأکید بر کاهش مصرف انرژی در ساختمانها، صنعت AAC مجدداً احیا شد و از سال 1387 شاهد رشد چشمگیر تعداد کارخانههای تولید بلوک AAC (هبلکس) در سراسر کشور بودیم.
یکی از این کارخانجات، کارخانه بلوک سبک اردکان (متعلق به گروه کارخانجات شیشه اردکان) است که محصولات خود را با نام تجاری اردکان هبلکس به بازار عرضه میکند. این شرکت با تولید روزانه 2000 متر مکعب بلوک AAC، بزرگترین کارخانه تولید بلوک هبلکس در ایران و خاورمیانه محسوب میشود.
مزایا و معایب بلوک هبلکس
در این بخش با مهمترین مزیتها و معایب بلوکهای AAC آشنا خواهید شد.
مزایای بلوک هبلکس
بلوک هبلکس مزایای فراوانی دارد، از جمله:
وزن سبک
همانطور که پیش از این نیز اشاره شد یکی از مهمترین ویژگیهای بلوک هبلکس وزن سبک آن است که میتوان این ویژگی را مزیت اصلی و منحصر به فرد این نوع مصالح ساختمانی به شمار آورد. وزن سبک این محصولات به دلیل برخورداری از ساختار متخلخل است که کمک کرده تا جرم کمتری پیدا کنند.
برخورداری از این ویژگی باعث شده تا این متریالها مقاومت بسیار بالایی در برابر آسیبهایی از قبیل زلزله پیدا کنند و یا فرایند جابجایی آنها سادهتر باشد. افرادی که تمایل داشته باشند بار مرده ساختمانهای مورد نظر خود را کاهش دهند از این محصولات استفاده میکنند.
مقاومت بسیار بالا
یکی از مهمترین ویژگیهای بلوک هبلکس، مقاومت بسیار بالای آن در برابر حرارت است. چرا که ترکیبات ویژهای داشته و نحوه پخت و متخلخل سازی آن هم کمک کرده تا مقاومت بالاتری در برابر این عوامل داشته باشد.
مقاومت بالا در برابر حرارت و یا آتش باعث شده تا بلوک هبلکس در کاهش مصرف انرژی نیز نقش موثر داشته باشد. این محصول در برابر زلزله نیز مقاوم است. توجه به این ویژگی به خصوص در مناطقی که امکان زلزله وجود دارد بسیار مهم است. چراکه با وقوع زلزله خرابیهای بسیار زیادی اتفاق میافتد.
پس بهتر است از همین ابتدای کار به این موضوع فکر کرده و مصالحی را برای ساخت و ساز انتخاب کنید که بتوانند در برابر زلزله از خود مقاومت نشان دهند. بلوکهای هبلکس در برابر آسیبهایی از قبیل یخزدگی نیز مقاومت بالایی دارند. به همین دلیل توانستهاند جایگزین بسیاری از مصالح ساختمانی شوند.
کمک به اجرای ساده تاسیسات ساختمانی
بسیاری از ساختمان سازان با مشکلی به نام مشخص کردن جایگاه مناسب برای تاسیسات ساختمانی مانند سیستم برق و یا لوله کشی مواجه هستند. این افراد باید برای عبور اجزای این سیستمها یک فضای مناسب به وجود آورند. بسیاری از مصالح ساختمانی برای اجرای این تاسیسات معماران را با دشواریهایی روبرو میکنند.
این معضل با استفاده بلوکی به نام هبلکس مرتفع شده است. چراکه این متریالها را میتوانند با کمک اره برش داده و شکل ساختاریشان را تغییر دهند. سپس امکان عبور اجزای سیستمها و تاسیسات را فراهم سازند.
امکان سوراخ کاری و برش کاری و بازیافت
یکی از مهمترین مزایایی که باعث شده بسیاری از ساختمان سازان بلوک هبلکس را برای دیوار چینی و یا کاربرد در سقف انتخاب و خریداری کنند امکان سوراخ کاری، قابلیت میخزنی و برشکاری آنها است.
وجود این ویژگیها کمک میکند تا معماران بتوانند این محصولات را در ابعاد و اندازههای متنوع مورد استفاده قرار دهند. قابلیت بازیافت این محصولات نیز این امکان را به مجریان میدهد تا بتوانند از قطعات خورد و شکسته شده در فضاهایی مانند شیب بندی بام به جای پوکه استفاده کنند.
عایق صوتی مناسب
در مباحث ساخت و ساز به عایق بودن مصالح ساختمانی اهمیت زیادی داده میشود و بهترین متریالها برای ساخت و ساز، آنهایی هستند که عایق مناسبتری برای سر و صدا محسوب میشوند. وجود این ویژگی، هم برای مالکین یک ساختمان اهمیت دارد و هم برای سازندگان و ساکنین یک مجتمع مهم است.
چراکه بیشتر افراد در آپارتمانها سکونت داشته و باید از سر و صدای محیط در امان باشند. بلوک هبلکس با برخورداری از این ویژگی یکی از بهترین متریالهایی است که میتوانید برای ساخت و ساز ساختمانهای مسکونی، تجاری، اداری و…. مورد استفاده قرار دهید.
حمل و نقل آسان
بلوک هبلکس را میتوانند در سایزها و ابعاد مختلفی تولید کنند. تنوع سایز و ابعاد و از سوی دیگر بزرگتر بودن این نوع مصالح نسبت به بلوکهای سنتی کمک میکند تا حمل و نقل آسانی هم داشته باشند و یا با سرعت بالا بتوانند آنها را به مکانهای مختلف انتقال دهند. حتی میتوانند برای جابجا کردن آنها از بستهبندیهای خاصی کمک بگیرند تا این فرایند را سادهتر گردانند.
کاهش هزینهها
یکی از عواملی که سبب شده میزان خرید بلوک AAC و استفاده از آن در مصارف ساختمانی افزایش فراوانی پیدا کند کاهش هزینههای مصرفی شما است. همانطور که میدانید در مواقعی که میخواهند از بلوکهای سنتی در فرایند ساخت و ساز کمک بگیرند باید از مصالح دیگری مانند گچ، ماسه و یا سیمان هم استفاده کنند.
در غیر این صورت نمیتوانند بلوکها را در کنار یکدیگر جای دهند. خرید این متریالها نیز خود به خود افزایش هزینههای ساخت و ساز را به همراه خواهد داشت. در حالی که با خرید بلوک هبلکس نیازی به استفاده از متریالهای دیگر مانند ماسه و گچ و سیمان نخواهید داشت.
امکان ساخت سفارشی
در حال حاضر تولید کنندگان انواع بلوک هبلکس را در قالبهای بزرگی طراحی و تولید میکنند و سپس فرایندهای مربوط به برش کاری را بر روی آنها به سرانجام میرسانند. پس شما میتوانید این مصالح را بسته به مصارف مورد نظر خود در هر ابعاد و اندازهای برش کاری کنید.
معایب بلوک هبلکس
بلوک هبلکس در کنار مزایای پرشمار، دارای معایب و محدودیتهای مختصری است که توجه به آنها باعث بهرهبرداری بهتر و مؤثرتر این متریال پرطرفدار خواهد شد.
هزینه اولیه بالاتر نسبت به مصالح سنتی
علیرغم مقرون به صرفه بودن بلوکهای هبلکس و کاهش هزینهها و افزایش کیفیت و بهرهوری در ساخت و ساز، هزینه اولیه تولید و خرید بلوک هبلکس در مقایسه با مصالح سنتی بالاتر است و این امر ممکن است در پروژههای با کمبود بودجه مواجه هستند، به عنوان عاملی محدود کننده تلقی شود.
به معرفی کامل و جامع این محصول خواهیم پرداخت و هر آنچه درباره بلوک هبلکس لازم است بدانید را مرور و بررسی خواهیم کرد. پس اگر شما هم به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه هستید با ما همراه باشید.
آنچه در این مقاله میخوانید:
بلوک هبلکس چیست؟
بلوک هبلکس به یک نوع بلوک ساختمانی پرکاربرد گفته میشود. در ساختار این محصول از مقدار زیادی هوا استفاده شده و به همین دلیل وزن سبکی دارد.
فرایند ساخت بلوکهای هبلکس و یا بلوک AAC نسبت به دیگر بلوکهای ساختمانی متفاوت است. چرا که در حالت معمول این محصولات را با کمک دستگاههایی به نام اتوکلاو میسازند و آنها را تحت فشار و دمای بالایی قرار میدهند.
بلوک سبک اتوکلاو شده از مقاومت بسیار بالایی برخوردار شده و به علت داشتن خواص و ویژگیهای منحصر به فرد در ساختمانهای تجاری و مسکونی موارد استفاده فراوانی دارد.
این نوع بلوکها علاوه بر برخورداری از وزن سبک، ساختار بازیافت پذیری هم داشته و به دلیل عایق بودن در برابر دما و حرارت، رطوبت، صوت و آتشپادی، محبوب و پرطرفدار هستند. یکی دیگر از مهمترین ویژگیهای بلوکهای هبلکس مقاومت بسیار بالا در برابر زلزله است.
تاریخچه بلوک AAC
اختراع بلوک سبک اتوکلاو شده (AAC) به سال ۱۹۲۴ میلادی و دکتر اکسل اریکسون، معمار و استاد سوئدی، نسبت داده میشود.
دکتر اریکسون در حین انجام تحقیقات خود بر روی بتن، به دنبال راهی برای تولید مادهای سبکتر و عایقتر بود. او با مخلوط کردن ماسه، آهک، سیمان و پودر آلومینیوم و سپس قرار دادن این مخلوط در معرض بخار آب تحت فشار بالا، موفق به تولید بلوکی شد که دارای ویژگیهای مورد نظر او بود.
در حدود سال 1943 میلادی یک پیمانکار ساختمانی آلمانی به نام جوزف هبل، روش تولید بلوک AAC را مکانیزه کرد. او همچنین با افزودن آرماتور، مقاومت بلوک تولید شده را افزایش داد. بلوکی که از طریق این فرآیند، تولید میشد، بسیار سبک و مقاوم بود و موجب علاقمندی بسیاری از مهندسان معمار و مجریان ساختمانی به آن شد. افزایش شهرت بلوکهای تولید شده توسط هبل، باعث شد بسیاری از فعالان بخش ساختمان، بلوک AAC را با نام هبلکس بشناسند.
بلوکهای هبلکس به سرعت در سراسر اروپا محبوبیت پیدا کردند و در دهههای ۱۹۵۰ و ۱۹۶۰ به آمریکای شمالی نیز راه یافتند. افزایش علاقمندی به این بلوک و افزایش تقاضا برای استفاده از آن، باعث شد که تا سال ۱۹۹۸ میلادی، ۱۵۰ واحد تولیدی با ظرفیت ۵۰ میلیون متر مکعب در سراسر دنیا احداث شود.
برندهای Ytong، HEBEL، Siporex، H+H Celcon و Solbet از مشهورترین برندهای تولید کننده بلوک AAC در سطح جهان هستند.
تاریخچه بلوک هبلکس (AAC) در ایران
فناوری نوین بتن سبک اتوکلاو شده (AAC) یا همان بلوک هبلکس در دهه 50 شمسی، با ورود دو شرکت پیشرو ایرانی به نامهای شرکت فرآسا (فرآورده های ساختمانی) در آبیک و شرکت بنای سبک در ورامین به صنعت ساختمانسازی کشور معرفی شد. این دو شرکت به ترتیب توسط مرحوم حسن هاشمی و مرحوم علی اکبر بجستانی مقدم، با هدف ارتقاء کیفیت و بهرهوری در صنعت ساخت و ساز و تولید این محصول نوآورانه تأسیس شده بودند.
همزمان با ورود این فناوری به ایران، موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران نیز با تدوین استانداردهای دقیق و جامع، زیرساختهای لازم برای تولید و کنترل کیفیت محصولات AAC را فراهم آورد. همچنین، قرارداد خرید تجهیزات و احداث دو کارخانه بزرگ در شهرهای مشهد و شیراز با یک شرکت سوئدی منعقد شد. اما با وقوع انقلاب اسلامی، اجرای این پروژهها متوقف گردید و صنعت AAC در ایران با رکودی طولانی مواجه شد.
دلایل اصلی این رکود را میتوان در نیاز به سرمایهگذاری اولیه بالا، پیچیدگی تکنولوژی تولید AAC و عدم اولویتبندی دولت به موضوع صرفهجویی انرژی در سالهای پس از انقلاب جستجو کرد. با این حال، با تغییر رویکرد دولت و تأکید بر کاهش مصرف انرژی در ساختمانها، صنعت AAC مجدداً احیا شد و از سال 1387 شاهد رشد چشمگیر تعداد کارخانههای تولید بلوک AAC (هبلکس) در سراسر کشور بودیم.
یکی از این کارخانجات، کارخانه بلوک سبک اردکان (متعلق به گروه کارخانجات شیشه اردکان) است که محصولات خود را با نام تجاری اردکان هبلکس به بازار عرضه میکند. این شرکت با تولید روزانه 2000 متر مکعب بلوک AAC، بزرگترین کارخانه تولید بلوک هبلکس در ایران و خاورمیانه محسوب میشود.
مزایا و معایب بلوک هبلکس
در این بخش با مهمترین مزیتها و معایب بلوکهای AAC آشنا خواهید شد.
مزایای بلوک هبلکس
بلوک هبلکس مزایای فراوانی دارد، از جمله:
وزن سبک
همانطور که پیش از این نیز اشاره شد یکی از مهمترین ویژگیهای بلوک هبلکس وزن سبک آن است که میتوان این ویژگی را مزیت اصلی و منحصر به فرد این نوع مصالح ساختمانی به شمار آورد. وزن سبک این محصولات به دلیل برخورداری از ساختار متخلخل است که کمک کرده تا جرم کمتری پیدا کنند.
برخورداری از این ویژگی باعث شده تا این متریالها مقاومت بسیار بالایی در برابر آسیبهایی از قبیل زلزله پیدا کنند و یا فرایند جابجایی آنها سادهتر باشد. افرادی که تمایل داشته باشند بار مرده ساختمانهای مورد نظر خود را کاهش دهند از این محصولات استفاده میکنند.
مقاومت بسیار بالا
یکی از مهمترین ویژگیهای بلوک هبلکس، مقاومت بسیار بالای آن در برابر حرارت است. چرا که ترکیبات ویژهای داشته و نحوه پخت و متخلخل سازی آن هم کمک کرده تا مقاومت بالاتری در برابر این عوامل داشته باشد.
مقاومت بالا در برابر حرارت و یا آتش باعث شده تا بلوک هبلکس در کاهش مصرف انرژی نیز نقش موثر داشته باشد. این محصول در برابر زلزله نیز مقاوم است. توجه به این ویژگی به خصوص در مناطقی که امکان زلزله وجود دارد بسیار مهم است. چراکه با وقوع زلزله خرابیهای بسیار زیادی اتفاق میافتد.
پس بهتر است از همین ابتدای کار به این موضوع فکر کرده و مصالحی را برای ساخت و ساز انتخاب کنید که بتوانند در برابر زلزله از خود مقاومت نشان دهند. بلوکهای هبلکس در برابر آسیبهایی از قبیل یخزدگی نیز مقاومت بالایی دارند. به همین دلیل توانستهاند جایگزین بسیاری از مصالح ساختمانی شوند.
کمک به اجرای ساده تاسیسات ساختمانی
بسیاری از ساختمان سازان با مشکلی به نام مشخص کردن جایگاه مناسب برای تاسیسات ساختمانی مانند سیستم برق و یا لوله کشی مواجه هستند. این افراد باید برای عبور اجزای این سیستمها یک فضای مناسب به وجود آورند. بسیاری از مصالح ساختمانی برای اجرای این تاسیسات معماران را با دشواریهایی روبرو میکنند.
این معضل با استفاده بلوکی به نام هبلکس مرتفع شده است. چراکه این متریالها را میتوانند با کمک اره برش داده و شکل ساختاریشان را تغییر دهند. سپس امکان عبور اجزای سیستمها و تاسیسات را فراهم سازند.
امکان سوراخ کاری و برش کاری و بازیافت
یکی از مهمترین مزایایی که باعث شده بسیاری از ساختمان سازان بلوک هبلکس را برای دیوار چینی و یا کاربرد در سقف انتخاب و خریداری کنند امکان سوراخ کاری، قابلیت میخزنی و برشکاری آنها است.
وجود این ویژگیها کمک میکند تا معماران بتوانند این محصولات را در ابعاد و اندازههای متنوع مورد استفاده قرار دهند. قابلیت بازیافت این محصولات نیز این امکان را به مجریان میدهد تا بتوانند از قطعات خورد و شکسته شده در فضاهایی مانند شیب بندی بام به جای پوکه استفاده کنند.
عایق صوتی مناسب
در مباحث ساخت و ساز به عایق بودن مصالح ساختمانی اهمیت زیادی داده میشود و بهترین متریالها برای ساخت و ساز، آنهایی هستند که عایق مناسبتری برای سر و صدا محسوب میشوند. وجود این ویژگی، هم برای مالکین یک ساختمان اهمیت دارد و هم برای سازندگان و ساکنین یک مجتمع مهم است.
چراکه بیشتر افراد در آپارتمانها سکونت داشته و باید از سر و صدای محیط در امان باشند. بلوک هبلکس با برخورداری از این ویژگی یکی از بهترین متریالهایی است که میتوانید برای ساخت و ساز ساختمانهای مسکونی، تجاری، اداری و…. مورد استفاده قرار دهید.
حمل و نقل آسان
بلوک هبلکس را میتوانند در سایزها و ابعاد مختلفی تولید کنند. تنوع سایز و ابعاد و از سوی دیگر بزرگتر بودن این نوع مصالح نسبت به بلوکهای سنتی کمک میکند تا حمل و نقل آسانی هم داشته باشند و یا با سرعت بالا بتوانند آنها را به مکانهای مختلف انتقال دهند. حتی میتوانند برای جابجا کردن آنها از بستهبندیهای خاصی کمک بگیرند تا این فرایند را سادهتر گردانند.
کاهش هزینهها
یکی از عواملی که سبب شده میزان خرید بلوک AAC و استفاده از آن در مصارف ساختمانی افزایش فراوانی پیدا کند کاهش هزینههای مصرفی شما است. همانطور که میدانید در مواقعی که میخواهند از بلوکهای سنتی در فرایند ساخت و ساز کمک بگیرند باید از مصالح دیگری مانند گچ، ماسه و یا سیمان هم استفاده کنند.
در غیر این صورت نمیتوانند بلوکها را در کنار یکدیگر جای دهند. خرید این متریالها نیز خود به خود افزایش هزینههای ساخت و ساز را به همراه خواهد داشت. در حالی که با خرید بلوک هبلکس نیازی به استفاده از متریالهای دیگر مانند ماسه و گچ و سیمان نخواهید داشت.
امکان ساخت سفارشی
در حال حاضر تولید کنندگان انواع بلوک هبلکس را در قالبهای بزرگی طراحی و تولید میکنند و سپس فرایندهای مربوط به برش کاری را بر روی آنها به سرانجام میرسانند. پس شما میتوانید این مصالح را بسته به مصارف مورد نظر خود در هر ابعاد و اندازهای برش کاری کنید.
معایب بلوک هبلکس
بلوک هبلکس در کنار مزایای پرشمار، دارای معایب و محدودیتهای مختصری است که توجه به آنها باعث بهرهبرداری بهتر و مؤثرتر این متریال پرطرفدار خواهد شد.
هزینه اولیه بالاتر نسبت به مصالح سنتی
علیرغم مقرون به صرفه بودن بلوکهای هبلکس و کاهش هزینهها و افزایش کیفیت و بهرهوری در ساخت و ساز، هزینه اولیه تولید و خرید بلوک هبلکس در مقایسه با مصالح سنتی بالاتر است و این امر ممکن است در پروژههای با کمبود بودجه مواجه هستند، به عنوان عاملی محدود کننده تلقی شود.
کامنت0
کامنت بگزارید